Autostrada Bucuresti-Brasov va avea trei benzi pe sens pe toata lungimea proiectului, nu doar pe unele portiuni, cum a fost proiectata initial, iar modificarea nu impune achizitia de noi terenuri, potrivit Ministerului Transporturilor.

"Suprafata aferenta extinderii la trei benzi este asigurata din faza de proiectare pentru doua benzi pe sens si nu este nevoie de achizitii de terenuri suplimentare, lucrarile desfasurandu-se pe ampriza existenta", se arata intr-un proiect de hotarare de guvern, elaborat de Ministerul Transporturilor pentru aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici ai autostrazii.

Astfel, partea carosabila va avea un profil transversal de 2x3x7,5 metri, iar cele doua benzi de stationare in situatii de urgenta vor avea fiecare o latime de 2,5 metri.

Documentatia tehnico-economica elaborata pentru realizarea autostrazii, supusa spre aprobare Guvernului, a fost avizata de Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor si de Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrarilor Publice de Interes National.

Autostrada Bucuresti-Brasov va avea o lungime de 173 de kilometri.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.