Ministrul Justitiei s-a vazut silit sa suspende acordarea de prime si stimulente angajatilor dupa ce a constatat ca predecesorul sau, Tudor Chiuariu, a acordat sume fabuloase clientelei pe care si-a adus-o in minister.

Laura Iuliana Scantei si Bogdan Gaurean, adusi de Tudor Chiuariu in Ministerul Justitiei, au incasat in numai un an, din lefuri, prime, stimulente si indemnizatii, peste 83.000 de euro net. Campioana primelor, stimulentelor si indemnizatiilor este Laura Iuliana Scantei care, conform declaratiei de avere, a incasat intre aprilie 2007 si mai 2008 aproape 187.000 de lei, adica 52.000 de euro net.

Scantei are 32 de ani, e din Iasi si are principala calitate de a fi fost colega de catedra la Facultatea de Drept din Iasi cu fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu. Cariera ei a cunoscut o ascensiune fulminanta in doar doi ani, datorita relatiei apropiate cu Chiuariu.

In august 2006, Laura Scantei era consilier juridic la o firma de asigurari, de unde a fost adusa in Guvern de catre Chiuariu, la Departamentul de Lupta Antifrauda.

Dupa ce a fost numit ministrul Justitiei, Chiuariu a luat-o pe Scantei la MJ pe post de consilier personal. In august 2007, ea a promovat examenul de consilier juridic asimilat magistratilor, fiind numita apoi secretar general adjunct al MJ. La sfarsitul anului trecut, ea a promovat si examenul de notar public, dand examen impreuna cu Ioana Tariceanu, sotia premierului.

Conform declaratiei de avere, Scantei a indeplinit concomitent la MJ trei functii: consilier al ministrului, secretar general adjunct si consilier juridic asimilat la Directia de Elaborare Acte Normative, Studii si Documentare. Ea a mai fost cateva luni si in Consiliile de Administratie ale Regiei Nationale a Padurilor si AVAS, de unde a incasat peste 36.000 de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.