Gheorghe Zamfir, celebrul naist roman, care urmeaza sa sustina marti un concert la Tel Aviv, este acuzat de antisemitism de catre presedintele comunitatii israelienilor de origine romana, Ze'ev Schwartz, informeaza Jerusalem Post, consultat de Rompres.
Schwartz a declarat ca Zamfir "nu ar trebui sa intre in Israel", fiind "un antisemit dintre cei mai rai" si a solicitat managerilor de sali sa anuleze concertele muzicianului roman. Zamfir, care de-a lungul carierei sale a primit 120 de discuri de aur si de platina si a vandut peste 40 de milioane de albume, s-a alaturat inainte de alegerile din Romania din 2001 Partidului Romania Mare si a contestat intr-o serie de articole existenta Holocaustului, sustinand ca, daca in Romania au fost ucisi evrei, acest lucru s-a petrecut in urma unor provocari din partea lor, noteaza ziarul israelian.

"Acest om, care este membru al unui partid de extrema dreapta din Romania si care are o adevarata teorie ce contesta existenta Holocaustului, nu ar trebui sa intre in Israel si cu siguranta nu ar trebui sa sustina un concert in fata evreilor. Este un antisemit dintre cei mai rai. In urma cu doi ani, atunci cand a incercat sa intre in Israel, nu i s-a permis si a fost trimis inapoi in Romania. Nu inteleg cum a reusit sa intre in tara de aceasta data", a declarat Ze'ev Schwartz, citat marti de Jerusalem Post. "Intrucat abia am aflat de concertul programat astazi, vom analiza daca exista posibilitatea legala de a protesta fata de spectacolului lui Zamfir din aceasta seara. In orice caz, solicitam managerilor de sali sa anuleze concertele acestui antisemit. Fanii concertelor de nai ar face mai bine sa caute alti artisti si, din fericire, exista muzicieni mai buni decat el in lume", a adaugat liderul Comunitatii israelienilor de origine romana


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.