Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Romania in doua procese, constatandu-se incalcarea dreptului la libertate si securitate a unor cetateni, potrivit site-ului Curtii.
Primul proces a fost intentat de italianca Paola Galliani, de 56 de ani, care a intrat in Romania in ianuarie 1998, cu o viza de turist. Femeia a fost repatriata in 7 mai 2000, dupa ce a fost arestata si tinuta ilegal.

Curtea a decis in unanimitate ca au fost incalcate punctele 1 si 4 din Articolul 5 din Conventia pentru Apararea Drepturilor Omului, necauzand daune banesti. Intr-un al doilea caz, romanul Cristian Tase, de 51 de ani, din Ploiesti, a dat in judecata statul roman dupa ce ar fi fost arestat ilegal si fara suficiente probe pentru furt, in 2002 si condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. Cristian Tase a primit despagubiri in valoare totala de 5.500 de euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.