Agentul sef de la Serviciul de Evidenta a Populatiei din Costesti, Dumitru Deleanu, care s-a sinucis luni, trebuia sa se prezinte in fata procurorilor anticoruptie in acelasi dosar in care au fost arestati functionari ai Serviciului permis auto Arges, sustin surse judiciare pentru NewsIn.

"Cel care s-a impuscat era chemat ierila DNA in calitate de invinuit. Practic, trebuia sa i se aduca la cunostinta acuzatiile", au declarat pentru NewsIn aceleasi surse.

Un agent sef de la Serviciul de Evidenta a Populatiei din orasul Costesti, judetul Arges, s-a sinucis, luni, impuscandu-se in inima cu o arma de vanatoare, dupa ce ar fi aflat ca la institutia unde lucreaza urmeaza sa se desfasoare un control, transmite corespondentul NewsIn.

Dumitru Deleanu, in varsta de 40 de ani, a fost, pana anul trecut, sef al Serviciului de Evidenta a Persoanei din Primaria Costesti.

Ieri, Deleanu a fost gasit impuscat in garsoniera sa din Costesti. In apropierea cadavrului, politistii au gasit arma de vanatoare a victimei. Agentul sef a lasat un bilet de adio in care isi cerea iertare de la parinti si mentiona ca lasa garsoniera tatalui sau, iar masina unui var. Dumitru Deleanu era divortat de aproape opt ani si avea doi copii minori.

Procurorul Petre Alexandrescu, de la Parchetul Tribunalului Arges, a declarat ca nu se stie din ce cauza s-a sinucis agentul sef, motivul urmand sa fie stabilit de anchetatori, dar a afirmat ca nu crede ca ar avea vreo legatura cu ancheta de la Serviciul permise auto din Pitesti.

Primarul orasului Costesti, Dan Vasile, a declarat ca, in urma cu o luna, Serviciului Public de Evidenta Populatiei Arges a trimis o adresa Serviciul de Evidenta a Populatiei din Costesti prin care atentiona ca a primit mai multe sesizari privind numarul mare de vize de flotant acordate in Costesti pentru persoane din diverse zone. Potrivit primarului, marti, la Serviciul de Evidenta a Populatiei din Costesti urma sa aiba loc un control efectuat de reprezentanti ai Serviciului Public de Evidenta Populatiei Arges.

In judetul Arges se defasoara in prezent o ampla ancheta privind activitatea unui grup infractional care si-a desfasurat activitatea in judet in perioada martie-iunie, obtinand direct sau indirect beneficii materiale de la mai multe persoane, in scopul facilitarii obtinerii de catre acestea, in mod fraudulos, a permiselor de conducere de la Serviciului Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din Arges.

Potrivit Directiei Generale Anticoruptie, sumele pretinse si primite variau intre 700 euro si 4.500 euro. Membrii grupului infractional racolau persoane din mai multe judete care erau interesate sa obtina permisul de conducere prin mituirea unor functionari publici, iar ulterior functionari din cadrul Serviciului Permise de Conducere si Inmatriculare Arges le facilitau promovarea, in mod ilegal, a examenului. In cazul persoanelor care nu aveau domiciliul in judetul Arges, membrii grupului infractional, cu sprijinul functionarilor de la serviciile publice comunitare de evidenta a persoanei, le facilitau obtinerea de carti noi de identitate, care sa ateste schimbarea de domiciliu.

Curtea de Apel Bucuresti a emis, sambata noaptea, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele a 17 dintre angajatii serviciului pemise si inmatriculari din Arges, retinuti vineri de procurorii DNA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.