La sosirea in Modrogan, Traian Basescu a facut declaratii optimiste si conciliante despre infrangerea lui Blaga la Bucuresti, insa discutiile purtate in spatele usilor inchise nu au fost nici pe departe marcate de optimism si de armonie, mai ales ca liderii democratilor nu se asteptau la infrangere. Traian Basescu a fost foarte dur cu liderii partidului - ca de obicei cand democratii inregistreaza un esec.

Potrivit unor surse participante la discutii, tinta predilecta a reprosurilor prezidentiale a fost Adriean Videanu, pe care Basescu il considera principalul vinovat pentru pierderea Capitalei de catre PD-L, din cauza prestatiei sale lamentabile ca primar.

De asemenea, Liviu Negoita a fost criticat de seful statului, pe de o parte pentru ca a refuzat cu incapatanare sa candideze la Primaria Generala, si pe de alta parte pentru ca duminica nu a mobilizat organizatia de sector pentru a asigura o mai mare prezenta la vot in favoarea lui Vasile Blaga.

Insa dincolo de reprosurile pe care le-a facut Basescu subalternilor de la PD-L, in cadrul discutiilor nocturne s-a cazut de acord ca PD-L trebuie sa stranga randurile, pentru ca il paste pericolul pierderii alegerilor parlamentare in toamna si, odata cu aceasta, pierderea guvernarii. PSD se afla pe trend crescator si, fapt care ii ingrijoreaza pe democrati in cel mai mare grad, PNL a inregistrat o crestere spectaculoasa.

In plus, nici PSD, nici PNL nu sunt dispuse sa accepte o alianta cu democratii, ceea ce a dus la izolarea partidului. Totodata, Traian Basescu si-a exprimat supararea legata de faptul ca electoratul nu a iesit sa voteze si mai ales ca nu a marsat la apelurile sale pro-Blaga la Bucuresti si pro-Oprea la Iasi. De vina ar fi strategia de imagine si de comunicare a PD-L, calificata drept „dezastruoasa”.