Saptamana aceasta Sorin Oprescu isi va incepe cel mai probabil mandatul in functia de Primar General al Capitalei.

O data cu el isi va incepe activitatea si noul Consiliu General al Municipiului Bucuresti.

Pana atunci insa, vechiul consiliu aflat sub conducerea lui Adriean Videanu a stabilit pentru marti o ultima sedinta pentru a discuta, printre altele, aprobarea unor planuri urbanistice zonale.

Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, a cerut Primariei Bucuresti sa anuleze aceasta sedinta, pe motiv ca viciaza rezultatul votului de duminica.

Din punct de vedere legal, sedinta de maine a Consiliului General al Municipiului Bucuresti este una cat se poate de indreptatita.

Pana la numirea lui Sorin Oprescu in functie, actualul primar are dreptul de a convoca o astfel de sedinta.

Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, spune insa ca din punct de vedere moral sedinta nu ar trebui sa aiba loc, mai ales ca pe ordinea de zi nu sunt probleme urgente de rezolvat.

“Mi se pare o sedinta convocata pe picior pentru a rezolva unele probleme ramase in suspensie, si va rog sa cititi probleme cu ghilimele”.

BBC: Ce probleme?

“Schimburi de terenuri, atribuiri de terenuri, dare in folosinta gratuita catre diverse asociatii, fundatii, si o multime de reglementari de tip PUZ, printre care una care mi-a atras atentia cu un imobil de peste 90 de metri in bulevardul Basarabia. Ori astea nu sunt probleme stringente pentru Bucuresti”, spune la BBC prefectul Deaconescu.

Prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, a precizat ca-i va cere lui Adriean Videanu sa explice care sunt motivele pentru care a convocat aceasta sedinta.

Intrebat acelasi lucru de BBC, actualul primar a invocat legea care ii da dreptul sa organizeze sedinta de consiliu.

“Deocamdata eu, pana la validarea viitorului Primar General, sunt Primar General al Capitalei, iar Consiliul General este valabil pana la validarea urmatorului consiliu”.

“Consiliul nu face altceva decat sa-si duca activitatea cotidiana, atata timp cat este legal constituit. Daca aceste Planuri Urbanistice Zonale au depasit toate etapele legale - au obtinut avizele ministerelor, comisiei tehnice - ele sunt legale”, spune la BBC domnul Videanu.

Adriean Videanu a evitat sa ofere mai multe detalii despre planurile urbanistice zonale care ar urma sa fie aprobate marti si de ce acestea nu puteau fi discutate in sedinta noului Consiliu General.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti se afla 31 de puncte. Dintre acestea sase sunt legate de aprobarea unor planuri urbanistice zonale. Doua pe strada Emanoil Porumbaru, unul pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, unul pe strada Ostasilor, un altul pe Calea Floreasca si inca unul pe Bulevardul Basarabia.

Acesta din urma prevede construirea unui bloc cu 34 de etaje. De asemenea, pe ordinea de zi sunt si doua puncte care privesc niste schimburi de terenuri.

Unul intre primarie si domnul Galiceanu Razvan Gabriel si un altul intre primarie si societatea "Arcom" SA, unde actionar majoritar este omul de afaceri George Becali.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.