Majoritatea angajatilor de la Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu", din judetul Constanta, au declansat, ieri, o greva japoneza in semn de protest fata de nerespectarea clauzelor prevazute in contractul colectiv de munca, transmite corespondentul Mediafax.

Ei ameninta ca, in cazul in care revendicarile nu le vor fi solutionate, se va ajunge pana la declansarea grevei generale.

Potrivit unui comunicat de presa al liderului sindical Emanuel Roiu, protestul a fost declansat fata de decizia conducerii aeroportului, care nu a prevazut in actualul buget acordarea coeficientului de ierarhizare a salariatilor, cum ar fi sporul de aviatie si orele suplimentare care sunt prevazute in Contractul Colectiv de Munca, la nivel de ramura in transporturi.

El a precizat ca la actiunea de protest participa aproximativ 210 persoane, din totalul de 272 de salariati ai aeroportului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.