Aproape 130 de infractiuni la legea electorala au fost inregistrate duminica la alegerile locale, majoritatea in mediul rural, peste 150 de persoane fiind cercetate de politisti, potrivit Politiei Romane.

In 15 iunie, intre orele 7.00 si 21.00, pe perioada desfasurarii alegerilor locale politistii au constatat 84 de infractiuni in mediul rural si 44 in cel urban, se arata intr-un comunicat de ieri al Politiei Romane.

In urma neregulilor descoperite, politistii cerceteaza 86 de persoane din mediul rural si 70 din cel urban. Totodata, ei au aplicat 90 de amenzi, a caror suma totala este de peste 61.000 de lei.

In Bucuresti, in cursul zilei de duminica au fost semnalate 27 de incidente electorale, a precizat Politia Capitalei. In zece dintre aceste cazuri se fac cercetari sub aspectul incalcarii prevederilor Legii 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, iar in doua cazuri au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale privind incalcarea aceluiasi act normativ (articolul 103, litera q), valoarea amenzilor fiind de 1.400 de lei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.