Nutu Camataru a avut un comportament corect in penitenciar, s-a implicat in programe de educatie si a fost recompensat de opt ori in inchisoare, motiveaza magistratii Judecatoriei Sectorului 4, care au decis, in 9 iunie, liberarea conditionata a interlopului, fara sa tina cont de cazierul acestuia, informeaza NewsIn.

Din caracterizarea depusa la dosar de catre reprezentantii Penitenciarului Jilava rezulta ca Ion Balint, cunoscut drept Nutu Camataru, aflat la a doua analiza a Comisiei de Liberare Conditionata, "a avut un comportament corespunzator, respectand prevederile Regulamentului de Ordine Interioara, s-a incadrat in programul unitatii, a avut o atitudine cuviincioasa fata de cadre si nu a ridicat probleme deosebite celorlalti detinuti, a participat cu interes la 4 programe de educatie si interventie specifica, a fost recompensat de patru ori in perioada iulie - septembrie 2007", se arata in motivarea judecatorilor.

De asemenea, ei au retinut ca Ion Balint s-a implicat in redactarea unei reviste a inchisorii, si-a indeplinit sarcinile incredintate, fiind recompensat de inca patru ori in perioada octombrie 2007- februarie 2008.

Instanta arata in motivare ca nu a retinut sustinerea procurorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4, anume ca Ion Balint este recidivist, deoarece "acesta a fost si motivul pentru care a fost deja amanata o data liberarea conditionata, iar pe parcursul acestei amanari petentul a perseverat intr-o conduita corecta (asa cum reflecta caracterizarile)".

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 arata ca Ion Balint are dreptul la liberarea conditionata, din moment ce fapta pentru care a fost pedepsit a fost savarsita in urma cu 14 ani, in 1994, iar starea de recidiva este data de condamnari anterioare anului 1990. "Un comportament corect in penitenciar dupa 14 ani, inclusiv dupa o amanare de la liberarea conditionata, denota ca un detinut a carui conduita cumuleaza toate aceste caracteristici ( asa cum rezulta, cel putin, din probe) poate fi liberat conditionat", se arata in motivarea sentintei penale din 9 iunie.

Prin cererea inregistrata pe rolul Judecatoriei Sectorului 4, Ion Balint a solicitat liberarea sa conditionata din Pentitenciarul Jilava, unde executa o pedeapsa de 5 ani inchisoare, aplicata in 2003 de Judecatoria Sectorului 2.

Nutu Camataru va ramane in inchisoare pana la judecarea recursului ce poate fi inaintat de procurori la Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.