Directorul general adjunct pentru operatiuni tehnice al Pro Tv, George Iliescu, a incetat din viata, duminica dimineata, in urma unui stop cardiac, la varsta de 49 de ani, informeaza site-ul www.protv.ro.
George Iliescu a fost unul dintre fondatorii trustului Mediapro si unul dintre cei care au inventat televiziunea moderna in Romania. La 21 de ani, in 1980, a inceput sa lucreze in Televiziunea Romana, ca asistent de operator-imagine. Cativa ani mai tarziu a ajuns director de operatiuni pentru primul serviciu Betacam din Romania.

In 1989, George Iliescu a facut parte din comitetul care a asigurat continuitatea transmisiilor TVR din zilele de 21 si 22 decembrie.

La inceputul anilor '90 a pus, impreuna cu Adrian Sarbu, bazele MediaPro si apoi ale PRO TV. Din 1995 si pana astazi, George Iliescu a fost director general adjunct pentru operatii tehnice al Pro TV.

In decembrie 2006, a lansat in Romania, in premiera pentru Europa de Est, serviciul de televiziune de inalta definitie. In 2006, a fost numit consultant tehnic pentru statiile CME din Cehia, Slovacia si Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.