In statiunea Mamaia se desfasoara, incepand de vineri, competitia “Strong Man 2008”, la care vor fi avea loc mai multe probe de forta si la care sunt asteptati sportivi cunoscuti, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit organizatorilor, “Strong Man Mamaia 2008” se va desfasura vineri si sambata si se mizeaza pe participarea a aproape 100 de sportivi si mii de spectatori.

Vineri are loc etapa de calificare pentru proba “mersul fermierului”, unde vor fi selectati 12 finalisti si, ulterior, se va stabili ordinea intrarii in concurs. Sambata, de la ora 12.00, are loc proba de skandenberg pe doua categorii de greutate la care se vor acorda premii intre 100 si 250 de dolari. Competitia “Strong Man Mamaia 2008” va continua cu alte cinci probe.

Prima este “mersul fermierului”, care inseamna parcurgerea a 25 de metri cu o greutate de 110 kg in fiecare mana. La a doua proba, “anvelopele gigant” , perechi de cate doi sportivi vor trebui, pe o distanta de 25 de metri, sa care o anvelopa de 150 de kg. Proba trei, “Pietrele lui Atlas”, va insemna ridicarea unor pietre de 150 de kg de pe trei postamente, la inaltimi diferite, iar proba de “butoaie” va consta in ridicarea repetata a unei platforme cu butoaie de 350 de kg.

La ultima proba, “Tractare camion”, concurentii vor trebui cu ajutorul unui ham special sa tracteze un camion de 7,5 tone pe o distanta de 25 de metri. Festivitatea de premiere are loc sambata seara, in statiunea Mamaia, cand vor fi acordate premiile: concurentul care va ocupa locul I va primi 10.000 de dolari, cel de pe locul II 5.000 de dolari, iar cel de pe locul III 5.000 de dolari. La intrecere sunt asteptati sa participe Nicu Rotaru, dublu vicecampion national, si Vasile Serban, campion balcanic in 2007 si dublu campion national. Competitia este organizata de Primaria Municipiului Constanta, in parteneriat cu Directia Judeteana de Sport si Federatia Romana de Culturism si Fitness.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.