Presedintele Traian Basescu nu a participat la nunta de diamant a Regelui Mihai si a Reginei Ana pentru ca nu a fost invitat. Printre cele 1.000 de persoane invitate s-au numarat in schimb fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu si omul de afaceri Dan Voiculescu.

Informatia ca presedintele si apropiatii sai nu au fost invitati este confirmata atat de surse din Casa Regala, cat si, implicit, de la Cotroceni, de la care am primit urmatorul raspuns: „Administratia Prezidentiala nu comenteaza in nici un fel lipsa invitatiei“. Acest fapt explica de ce Traian Basescu si-a motivat absenta la evenimentul de la Ateneu prin raspunsul „Nu a fost in programul meu“.

Oficial insa nici Casa Regala, nici Presedintia nu vor sa faca vreo declaratie, asteptand ca partea cealalta sa faca mai intai primul pas. Motivul secret pentru care presedintele nu s-a gasit pe lista invitatilor de la nunta de diamant se pare ca il cunoaste in primul rand ginerele regelui, Principele Radu Duda, care, impreuna cu sotia sa, s-a ocupat de organizarea evenimentului. „Lista invitatilor nu au facut-o Maiestatile lor. A fost un eveniment organizat de familie pentru ei. Nu va pot spune daca domnul presedinte a fost sau nu invitat pentru ca nu sunt autorizat“, spune Cristian Cosmin, consilierul principelui Radu, indicandu-i pe Simina Mezincescu si Secretariatul de la Palatul Elisabeta ca surse autorizate.

Simina Mezincescu, purtator de cuvant al Casei Regale, nu ofera nici ea un raspuns: „Nu stiu sa va raspund. Intrebati la Secretariatul Casei Regale“. „Nu pot sa raspund daca a fost sau nu invitat si nu conteaza cine a facut lista invitatilor. Nimeni din Casa Regala nu va va putea raspunde la aceste intrebari“, a spus si Adriana Lungu, coordonator de PR al Regelui Mihai.