UTI Systems, singura companie participanta la licitatia privind implementarea sistemului de acces controlat in Primaria Capitalei, a castigat un contract de peste 1,1 milioane lei.

Potrivit anuntului postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEPA), licitatia s-a desfasurat in cursul lunii mai.

UTI Systems, parte a UTI Grup, este firma care a castigat si licitatia pentru desemnarea executantului retelei de fibra optica din Capitala Netcity si are printre clienti Guvernul Romaniei, RATB, Metrorex, Autoritatea Aeronautica Romana si Ministerul de Finante.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta din 6 martie, hotararea privind aprobarea contractului de concesiune a infrastructurii pentru fibra optica pentru compania UTI System, care, astfel, va realiza si va administra reteaua de telefonie, internet si cablu TV. Contractul de concesiune, incheiat de municipalitate cu UTI System in august 2007, se intinde pe o durata de 49 de ani.

In acest timp, compania va investi peste 200 milioane de euro pentru realizarea infrastructurii de fibra optica, aceasta urmand sa fie inchiriata ulterior firmelor interesate sa ofere servicii consumatorilor prin intermediul retelei subterane.

In urma cu trei ani, UTI Systems a semnat contractul cu RATB pentru realizarea unui sistem automat de taxare pentru transportul public din Bucuresti. A fost realizat si sistemul de supraveghere video, cele de sonorizare si comunicatii, precum si a sistemului de detectie si avertizare la incendiu pentru prima parcare multietajata supraterana - Unirea Parking.

Nu mai departe de anul trecut, UTI System a dezvoltat aplicatia soft a sistemului noilor carduri comune RATB si Metrorex si, impreuna cu un consortiu romano-belgian, format din UTI si AP Trans, o companie specializata in colectarea automatizata a platilor, au si implementat sistemul.

Grupul UTI a intrat pe piata in 1990, in 1992 fiind infiintata firma UTI Trading, care avea ca obiect de activitate importul si distributia de sisteme de alarma. UTI SystemSA, care activeaza in sectorul sistemelor integrate de securitate si este in prezent cea mai mare companie din grup, a luat fiinta in 1994, structura actionariatului fiind formata din Tiberiu Urdareanu, cu 59,5% dintre actiuni, AIG Investement Fund, cu 25,5% dintre titluri, restul apartinand anagajatilor cheie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.