Un comisar-sef al Politiei Romane a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie dupa a cerut si a primit mita pentru a grabi unele deconturi pentru unii colegi.

"In perioada aprilie-mai 2008, inculpatul Moraru Mircea, in calitate de ofiter de politie in cadrul IGPR, Directia Buget-Contabilitate, a solicitat si a primit de la opt lucratori de politie suma totala de 6.600 RON pentru ca, in schimb, sa urgenteze si sa indeplineasca formalitatile legale referitoare la procedura de restituire a sumelor de bani cheltuite de politisti in cadrul unor misiuni desfasurate in strainatate", spune la BBC Livia Saplacan, purtator de cuvant al DNA.

Comisarul-sef este in prezent in arest, el riscand inchisoarea pentru o perioada cuprinsa intre 3 si 15 ani.
Comisarul-sef a fost retinut dupa ce politistii carora le-a cerut bani au sesizat directiile anticoruptie.
Directia Nationala Anticoruptie a colaborat in acest caz cu Directia Generala Anticoruptie de la Ministerului de Interne.

"La data de 15 mai 2007, procurorii DNA au dispus retinerea comisarului sef Moraru Mircea pentru 24 de ore, iar in aceeasi zi Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a ofiterului pentru 29 de zile, pentru comiterea infractiunilor de luare de mita si primirea de foloase necuvenite. Comisarul-sef risca pedeapsa cu inchisoarea", spune Monica Dajbog, purtator de cuvant al DGA.

Dupa cum precizeaza rechizitoriul intocmit de DNA, comisarul-sef Mircea Moraru a cerut mita pentru a deconta cheltuielile in interes de serviciu acumulate de opt politisti care au participat - in primele trei luni ale anului la misiunile ITARO si TASK FORCE din Italia.

Acolo au cooperat cu politstii locali pentru a tine in frau fenomenul infractionalitatii romanilor din Italia.
Recentul caz de mita descoperit de DNA si DGA vine dupa ce, anul trecut, nu mai putin de 1200 de ofiteri de politie au fost cercetati pentru diverse cazuri de coruptie.

Asta in conditiile in care, potrivit unui sondaj realizat la inceputul anului de Gallup Romania, politistii sunt asociati deseori de populatie cu fenomenul de coruptie.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.