Executivul a decis, prin completarea unei ordonante, sa interzica schimbarea destinatiei terenurilor pe care, prin documentatiile de urbanism, exista spatii verzi, gradini zoologice sau botanice sau parcuri dendrologice, indiferent de regimul lor juridic, a informat ieri Ministerul Mediului.
"Speram ca prin promovarea acestor amendamente sa punem punct speculatiilor imobiliare dezvoltate in jurul terenurilor amenajate ca gradini zoologice, a caror destinatie nu mai poate fi schimbata acum decat in cazul transformarii gradinilor zoologice in gradini botanice sau spatii verzi", sustine Lucia Ana Varga, secretar de stat in MMDD, citata in comunicat.

Schimbarea destinatiei acestor terenuri devine, dupa ultimele modificari ale actului normativ, infractiune. In plus, obligatia de a nu schimba regimul terenurilor pe care se afla astfel de parcuri revine, potrivit amendamentelor recent adoptate, atat persoanelor fizice si juridice, cat si autoritatilor publice locale.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.