"Romania a facut un progres important in lupta anticoruptie. Trebuie sa acceptam ca nu-i o sarcina usoara ca mentalitatile de aici sa se schimbe. Cu toate acestea, raman foarte multe de facut", a declarat luni ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Robin Barnett, citat de Mediafax, la inchiderea programului multianual de colaborare romano-britanic in domeniul justitiei si reformei administratie.

Diplomatul s-a ferit sa comenteze cazurile punctuale de coruptie la nivel inalt, pentru rezolvarea carora este necesar acordul Parlamentului, spunand doar: "Speram ca Parlamentul va lua decizii bune in aceste dosare"

Robin Barnett a tinut un discurs si cu ocazia incheierii programului "Fondul oportunitatilor globale – Europa reunita", apreciind ca acesta a fost "o poveste de real succes" in Romania.

"Din 2004 si pana in prezent, Fondul Oportunitatilor Globale (FOG) a finantat peste 40 de proiecte bilaterale in valoare de aproape patru milioane de euro. Scopul acestui program, finantat de guvernul Marii Britanii, este sa ajute alte state in procesul de reforme si de aderare la UE", a spus Barnett.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.