Pentru a doua oara consecutiv, marele trofeu al TIFF a ajuns in America Latina, la sfarsitul unei ceremonii in care Catherine Deneuve a impartit scena cu Traian Basescu.
Marele trofeu al Festivalului International de Film Transilvania a ajuns anul acesta in Mexic. Este vorba despre pelicula intitulata "Shakespeare colt cu Victor Hugo", a tinerei regizoare de 24 de ani Yulene Olaizola, inca studenta. Pelicula, cu un buget extrem de mic, este de fapt un film documentar despre intamplari din viata bunicii sale.

Anul trecut, trofeul a mers la o alta pelicula din America Latina, productia chiliana "Sagrada familia". Yulene Olaizola a declarat ca acest trofeu demonstreaza faptul ca cineastii din America Latina sunt capabili sa produca si alte filme de succes in afara telenovelelor. Ea a adaugat ca tocmai aceste filme conventionale ii imping pe tinerii cineasti sa inoveze, pentru a-si demonstra calitatile. Castigatoarea a fost aplaudata la scena deschisa in cadrul festivitatii de inchidere a festivalului, tinuta la Teatrul National, unde a fost prezenta si Catherine Deneuve. La conferinta de presa care a urmat galei, Catherine Deneuve a declarat ca filmul lui Cristian Mungiu i-a placut foarte mult si ca apreciaza foarte mult actorii care joaca in limba lor natala. Amuzata, actrita franceza a declarat ca cel mai bine s-a simtit in filmele turnate in strainatate dar in care vorbea limba franceza. Castigatoare a unui trofeu la Cannes cu pelicula "Poveste de Craciun", Catherine Deneuve a afirmat ca este mandra de maniera in care a jucat fiica sa, Chiara Mastroianni, in aceasta pelicula. Un alt invitat al Galei TIFF 2008 a fost presedintele Romaniei, Traian Basescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.