Scurtmetrajele "O zi buna de plaja", "Lectia de box", "Alexandra", "Acasa" si "Valuri" au fost reunite sub genericul "Cinci succese mari pentru cinci filme mici", urmand sa fie proiectate in avanpremiera, joi, de la ora 19.30, la Cinema Studio din Bucuresti, informeaza un comunicat de presa.
Cele 77 de minute ale selectiei lansate si pe DVD cuprind filme premiate la festivaluri internationale si incluse in sectiunea "Romanian Short Waves" din cadrul Festivalului de la Cannes - "O zi buna de plaja", in regia lui Bogdan Mustata, "Lectia de box", de Alexandru Mavrodineanu, "Alexandra", semnat de Radu Jude, "Acasa", regizat de Paul Negoescu si "Valuri", de Adrian Sitaru. Proiectia va fi urmata de o dezbatere cu tema "Cat de lung este viitorul scurtmetrajului?", moderata de Cristian Tudor Popescu. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Institutul Cultural Roman (ICR) si Metropolis Film. "O zi buna de plaja/ A good day for a swim", al regizorului roman Bogdan Mustata, a castigat in februarie Ursul de Aur la Berlinale Shorts. Filmul, al carui scenariu este semnat de Catalin Mitulescu, spune povestea a trei pusti delincventi care sechestreaza un sofer de tir si o prostituata si isi fac de cap cu ei pe o plaja pustie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.