Premierul si-a pus un coleg de serviciu sa conduca Garda de Mediu. Liberalii folosesc aceasta institutie pe post de arma impotriva adversarilor politici.
Liberalii au pus mana pe Garda de Mediu, dupa ce, la inceputul lunii, Calin Popescu Tariceanu si-a inscaunat un fost coleg de serviciu in fruntea institutiei. Numirea lui Gheorghe Rusu a avut loc dupa ce premierul a acceptat demisia din functia de comisar general al Garzii de Mediu a lui Octavian Popa. De fapt, Popa, care este si presedintele PNL Tulcea, a fost dat afara dupa un lung razboi purtat in culisele Partidului National Liberal. Problema in acest caz nu este soarta lui Popa, ci modul in care politizarea institutiilor statului paralizeaza administratia si blocheaza reforma. Prin numirea lui Rusu in fruntea Garzii, liberalii pot controla mult mai bine aceasta institutie pe care o pot folosi si impotriva dusmanilor politici. Firmele apropiate adversarilor PNL pot fi lovite in plin prin intermediul Garzii de Mediu.

Comisarul general Octavian Popa a fost numit in fruntea Garzii de Mediu in locul pedistului Silvian Ionescu, dupa inlaturarea PD de la guvernare. Popa si-a terminat studiile tarziu, absolvind la varsta de 37 ani Facultatea de Istorie-Filosofie. Meritul principal al promovarii sale a fost functia de presedinte al unei organizatii judetene PNL. Mandatul lui Popa a reprezentat o administrare catastrofala a Garzii de Mediu, iar imaginea proasta a institutiei se rasfrangea si asupra Guvernului. Activitatea a fost complet paralizata din cauza schimbarii organigramei, cu scopul epurarilor politice. Pe de alta parte, achizitiile publice, cum ar fi autoturismele sau sediul din Iasi al Garzii au facut obiectul unor rasunatoare scandaluri publice. Din acest motiv, premierul a hotarat sa il demita pe Popa si sa il inlocuiasca cu amicul sau Gheorghe Rusu, fost coleg al lui Tariceanu la Institutul de Constructii, actualmente director la Departamentul de Control al Guvernului. Din acel moment au inceput sa sune la Guvern telefoanele capilor liberali care profitau de pe urma prezentei lui Popa in fruntea Garzii de Mediu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.