Becali a formulat o contestatie impotriva rezolutiei din 30 mai a procurorului-sef de sectie din cadrul DNA, Lucian Papici, prin care acesta a respins solicitarea finantatorului FC Steaua de a-i fi returnati banii retinuti de anchetatori la Cluj, dupa meciul de fotbal U Cluj - CFR Cluj.

Dosarul este inregistrat pe rolul sectiei a doua a Tribunalului Bucuresti si va avea primul termen la 17 iunie.

In 7 mai, in ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a retinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune ca urmau sa ajunga la jucatorii Universitatii Cluj daca acestia ar fi obtinut cel putin un egal in meciul cu concitadina CFR si Steaua ar fi devenit campioana.

Printre persoanele duse la DNA Cluj pentru audieri s-au aflat jucatorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) si vicepresedintele Consiliului de Administratie al FC Steaua, Teia Sponte, dar si doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca Gigi Becali, Teia Sponte, presedintele Universitatii Cluj, Anton Dobos, si o cunostinta a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie.