Presedintele Traian Basescu se declara un sustinator fara rezerve al privatizarilor prin intermediul bursei.

Prezent vineri la deschiderea "Targului Bursier de Investitii - 2008", Traian Basescu a tinut sa sublinieze ca nicio alta modalitate de privatizare nu poate garanta transparenta si increderea pe care o ofera bursa.
"Nu exista sistem mai transaprent, mai clar, mai lipsit de suspiciune intr-un proces de privatizare decat privatizarile pe bursa. Inca nu le dam prioritatea cuvenita fiindca este mai tentant, se pare, sa se desfasoare in birouri si nu in piata, si mai ales cu contracte foarte confidentiale", a spus presedintele citat de NewsIn.

Iar exemplul pe care l-a dat Traian Basescu, de privatizare "secreta", a fost cel al companiei Petrom.
"Daca Petromul s-ar fi privatizat prin bursa, eu nu as mai fi fost in situatia ca la fiecare sase luni iar sa iau contractul, sa ma uit in el, sa constat ca nu se poate face nimic, sa il inchid si sa il depun din nou la documente secrete", a marturisit acesta.

In ciuda avantajelor pe care pare sa le rezerve piata de capital, presedintele a deplans volumul mult prea mic al tranzactiilor ce se desfasoara la Bursa de Valori Bucuresti in raport cu potentialul tarii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.