Simona-Mirela Miculescu a fost primita ieri de catre secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, pentru a-si prezenta scrisorile de acreditare in functia de ambasador al Romaniei pe langa Natiunile Unite, se arata intr-un comunicat al MAE, informeaza NewsIn.

“Mi-a facut placere sa va intalnesc, in prezenta presedintelui Romaniei, la Bucuresti, unde am participat la Conferinta privind Afganistanul, din marja Summit-ului NATO, pentru a carui organizare va felicit calduros. Consider ca Romania este un exemplu de succes de tranzitie social-economica si democratica. Apreciem in mod deosebit parteneriatul foarte puternic pe care il avem cu tara dumneavoastra si sunt convins ca vom lucra impreuna foarte bine”, a spus Ban Ki-moon.

Ceremonia de acreditare a primei femei ambasador care conduce misiunea diplomatica a Romaniei de la New York a avut loc la doar trei zile de la preluarea postului, precizeaza comunicatul.

Noul ambasador al Romaniei la Natiunile Unite a reiterat sprijinul Romaniei pentru procesul de reforme menit sa adapteze deciziile ONU la noile realitati sociale, politice si economice din lume.

Ambasadorul Simona Miculescu a precizat: “Alaturi de foarte tanara, dar entuziasta mea echipa, voi continua traditia colaborarii excelente dintre Romania si ONU, cu toata seriozitatea, daruirea, creativitatea si energia”, se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.