Fara a stabili o fisa a postului si o ierarhie clara a noilor structuri, Consiliul de Administratie al TVR a reorganizat brusc institutia, saptamana aceasta.

Miercuri, Consiliul de Administratie al TVR a desfiintat Departamentul de Productie Editoriala, condus de Cezar Ion, in cadrul Directiei Programe, si a infiintat, in schimb, o noua structura, Directia Editoriala.

Desi o viitoare reorganizare a institutiei se anuntase de mai multa vreme, de catre noua conducerea a TVR-ului, aceasta s-a produs brusc saptamana aceasta, in conditiile in care nu exista fise de post pentru noii sefi de departamente, nu au fost stabilite raporturile dintre noile directii si nici o ierarhie clara a noilor structuri.

“Nu am fost informat, nu mi s-a comunicat nimic, nici o decizie. Nici eu si nici directorul Directiei Programe. Nimeni nu stie si nici nu intelege ce se intampla”, a declarat Cezar Ion pentru Cotidianul. Presedinte, in acelasi timp, al Asociatiei Jurnalistilor din Romania, Cezar Ion a criticat, in mai multe randuri, actiunile noii conduceri a institutiei.

O alta problema legata de noua organigrama tine de felul in care a fost luata aceasta hotarare. Initial, in sedinta din 27 mai a Consiliului a fost introdusa o informare cu reorganizarea, fara sa fie pusa pe ordinea de zi si in conditiile in care, la sedinta, mai erau prezenti doar cinci membri, printre care Alexandru Sassu si Sorin Burtea. Ulterior, “informarea” a devenit “hotarare” saptamana aceasta, si a fost votata pe ordinea de zi.

In urma deciziei de miercuri s-a reorganizat Directia Programe, care va fi alcatuita din departamentele TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural, TVR International, TVR Info, TVR New Media, Film si Serviciul Coordonare Difuzare Programe. Din cadrul ei s-a desfiintat Departamentul de Productie Editoriala, a colectivelor TVR Bucuresti si Editori Coordonatori, a serviciilor Arhiva Multimedia, Coordonare Programe, Documentare, Achizitie - Vanzare Programe si Subtitrare.

In plus, s-a infiintat o noua structura, Directia Editoriala, formata din departamentele Muzica-Divertisment, Cultura, Social-Politic-Economic, Educatie-Mediu-Timp liber, Minoritati, Documentare-Patrimoniu-Arhiva si Serviciul Drepturi de Autor.

“Se reinfiinteaza astfel redactiile, eliminate din organigrama in 2006. Cu ajutorul lor e mult mai usor sa ai lucrurile sub control. Situatia este asemanatoare cu cazul Rodicai Culcer, cand s-a mai infiintat un post paralel de conducere”, explica pentru Cotidianul o sursa din TVR.

“Parerea mea este ca se pregatesc de campanie”, a adaugat aceasta. “Scopul acestei reorganizari, complet haotica, ar fi aducerea unor oameni in pozitii de conducere, care sa poata controla mai bine partea editoriala inainte de alegeri”, a completat un alt angajat de la postul public. De altfel, de la plecarea lui Tudor Giurgiu de anul trecut, din functia de presedinte-director general, si numirea lui Alexandru Sassu, din partea PSD, in locul lui, TVR-ul a stat in mijlocul negocierilor politice.

Tot saptamana aceasta, Tribunalul Bucuresti a respins contestatia Rodicai Culcer, directorul Directiei Emisiuni Informative si Sport din TVR, fata de decizia televiziunii publice prin care i s-a modificat contractul de munca.

Organigrama TVR decisa in sedinta Consiliului de Administratie din 17 octombrie 2007 a impartit Directia de Stiri, redenumita Directia Emisiuni Informative si Sport, in doua sectii: Departamentul de stiri si Departamentul de sport. Culcer a aratat ca, in urma acestei organizari, ea a ramas doar cu sarcina de a coordona doua secretare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.