Premierul Tariceanu a declarat azi, dupa ce a ajuns la Guvern cu bicicleta, pentru a marca Ziua Mediului, ca toata lumea ar trebui sa ia in calcul acest mijloc de transport si a remarcat ca in majoritatea masinilor din trafic se afla o singura persoana.

"Daca o sa va uitati in oras o sa vedeti ca, in general, masinile, care sunt destul de voluminoase, au o singura persoana. In strainatate e o practica curenta de a se regrupa mai multe persoane care sa mearga pe acelasi traseu cu o singura masina, tocmai pentru a reduce densitatea traficului", a declarat Tariceanu, dupa ce a ajuns la sediul Guvernului cu bicicleta.

Premierul a spus ca, din pacate, romanii neglijeaza complet vehiculele pe doua roti. El a dat exemplul oraselor mari ale Europei - Paris, Roma, Atena, Madrid - unde foarte multa lume foloseste scutere, biciclete, sau chiar trotinete.

"Puteti spune ca e originalitate, dar esenta, in final, e aceeasi. Peste tot in marile orase este o aglomeratie foarte mare si nu intotdeauna solutiile tehnice reusesc sa rezolve problema", a spus el.

Premierul Tariceanu le-a cerut ieri ministrilor sa folosesca un mijloc de transport nepoluant de "Ziua Mondiala a Mediului", sarbatorita azi, iar ministrii Internelor si Apararii au declarat ca vor raspunde apelului lansat de premier si vor merge pe jos la serviciu.

"Le-am cerut sa se gandeasca daca nu ar fi bine sa dam un exemplu cu toti si, maine(joi-n.r.), sa incercam sa lasam acasa autoturismele si sa folosim mijloacele de transport in comun - tramvaie, troleibuze, autobuze, metroul sau, eventual, sa foloseasca un mijloc pe doua roti, mai putin poluant sau deloc poluant, cum ar fi bicicleta", a declarat Tariceanu.

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat la finalul sedintei de Guvern, ca astazi va merge pe jos, "precum stramosii nostri, dacii si romanii".

Si ministrul Internelor, Cristian David, a declarat ca va merge pe jos pentru a marca Ziua Mediului, avand in vedere ca sta aproape de minister.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.