Asociatia Victimelor Mineriadelor a depus plangere penala impotriva lui Sorin Oprescu si a altor medici de la Spitalul de urgenta Floreasca, a declarat, miercuri, presedintele Asociatiei, Viorel Ene, care cere audierea de catre procurori a candidatului independent la Primaria Capitalei.
In plangerea formulata de Asociatia Victimelor Mineriadelor, se sustine ca Oprescu "este unul dintre medicii care si-au tradat juramantul". Potrivit documentului depus la Parchet, se arata ca presedintele asociatiei, Viorel Ene, ar fi aflat, cand era internat in spitalul Floreasca, in urma evenimentelor din 13-15 iunie 1990, ca "doctorul Oprescu se numara printre aceia care dirijeaza fortele politienesti catre ranitii si victimele minerilor aflati in stare grava".

Plangerea a fost depusa marti la Parchetul General si vizeaza infractiuni precum subminarea puterii de stat, abuz in serviciu, retinere, arestare nelegala, tortura si genocid.
"Solicitam sa se faca cercetari inclusiv pentru infractiunile prescrise, urmand sa se constate ca s-au savarsit acele infractiuni", declara Viorel Ene.

El afirma ca Sorin Oprescu ar trebui audiat. "Intrucat Asociatia noastra a luat la cunostinta ca, in aceste zile ale campaniei electorale, doctorul Sorin Oprescu a declarat ca ar fi ingrijit victime ale mineriadei, dar si mineri molestati, fara ca totusi sa il regasim printre martorii audiati la parchet, solicitam Parchetului sa il audieze pe doctorul Oprescu pentru a lamuri circumstantele participarii sale din punct de vedere medical la evenimentele din 13-15 iunie si la musamalizarea consecintelor grave ale represiunii ordonate de Iliescu", a declarat Ene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.