Arhitectii si consilierii Capitalei l-au imbogatit pe Adriean Videanu la final de mandat: doi zgarie-nori vor putea fi construiti pe terenul sau si alti opt in zona limitrofa.

Terenul detinut de primarul general al Capitalei, Adriean Videanu, la intersectia Calea 13 Septembrie cu Strada Progresului, pe care se afla acum fabrica Titan Mar, a devenit cu mult mai valoros. La inceputul anului, Directia de Urbanism si Amenajarea Teritoriului a decis ca intersectia Razoare - Calea 13 Septembrie este nod intermodal, adica zona cu potential ridicat din punct de vedere imobiliar. Sub acest pretext, arhitectii au aprobat pe 16.01.2008 avizul numarul 1/1/39 care reglementeaza normele de construire in zona nod intermodal Razoare - Calea 13 Septembrie, care cuprinde zona delimitata de arterele Drumul Taberei, Drumul Sarii, Strada Dr.
Publicitate

Rainer, Strada Dr. Bagdasar, Strada Progresului, bulevardul Geniului, bulevardul Timisoara, soseaua Panduri si Strada Mihail Sebastian.

Potrivit hartii anexate avizului, semnata de arhitectul-sef al Bucurestiului, Adrian Bold, in aceasta zona se vor putea construi 10 cladiri, fiecare cu 20 de etaje, dintre care doua pe terenul fabricii Titan Mar. In plus, avizul stabileste ca pe 70% din terenul detinut de Adriean Videanu se vor putea ridica si alte constructii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.