Fostii directori Vasile Candet si Mihai Ciobanu au semnat pentru arendarea pe 20 de ani a insulei lui Culita Tarata pentru o redeventa de doar 500 kg grau/ha/an agricol
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a doi protectori ai baronului Culita Tarata. Este vorba de fostul director general al Agentiei Domeniilor Statului (ADS), Cristinel Vasile Candet, si de ex- directorul Directiei Urmariri Contracte, Mihai Ciobanu. Cei doi sunt acuzati de DNA ca au pus umarul la producerea unei pagube in patrimoniul ADS de 28.000.000 de RON si 3.205.103 de euro. Practic, Candet i-a facut cadou lui Tarata Insula Mare a Brailei, care i-a fost arendata pe o perioada de 20 de ani, pentru o redeventa de numai 500 kg grau/ha/an agricol.

Tiparul dupa care a lucrat a fost unul destul de simplu: a supus spre aprobare o nota (nesemnata si neinregistrata), prin care se solicita arendarea, prin atribuire directa catre SC TCE 3 BRAZI SRL Piatra Neamt -firma lui Culita Tarata -, a suprafetei de 56.000 ha. Candet a omis in mod voit sa precizeze ca, la acea data, existau mai multe oferte de arendare, inclusiv un contract de management si altul de asociere in participatiune. Mai exact, cu doar cateva luni inainte de a-i fi arendata lui Tarata Insula Mare a Brailei, intre ADS si SC REEN IMPORT EXPORT SRL a fost incheiat un contract de management, avand ca scop redresarea situatiei dezastruoase a SC IMB SA care administra Insula Mare a Brailei.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.