Premierul a fost musafirul cel mai asteptat la receptia data de ambasadorul italian, Daniele Mancini. El a rostit un discurs in care a subliniat faptul ca interesele comune ale Romaniei si Italiei nu trebuie puse in pericol de "fapte izolate", referindu-se evident la cazurile de criminalitate savarsite de romani in Italia.
"Este in interesul nostru comun sa continuam sa promovam valorile europene si sa ne opunem fortelor care aduc atingere acestui sistem de valori. Sunt convins ca este in interesul comun european ca principiul liberei circulatii a cetatenilor UE sa nu fie afectat prin masuri unilaterale si speram ca dialogul pe aceasta tema sa fie productiv", a spus Tariceanu, starnind aplauzele asistentei. El a anuntat ca va discuta in perioada imediat urmatoare, cu premierul italian Silvio Berlusconi, solutiile pentru "recentele cazuri izolate de infractionalitate".

Tari si Tarantella

Tariceanu a facut insa senzatie in alt mod, nu prin continutul discursului. El a fost invitat la dans de o membra a unui grup artistic sicilian - care a interpretat cantece populare italiene, dar si melodii celebre precum "O sole mio" - si a acceptat, demonstrand un adevarat talent pentru Tarantella, un dans napoletan vioi si saltaret, cu numeroase piruete. Invitatii la receptie l-au inconjurat si aplaudat pe celebrul dansator.

"Ati vazut? Tarantella, nu orice. Nu ati vazut ce profesoara frumoasa am avut? Nu pot sa spun unde am invatat (n.r. - pasii), secret mare", le-a spus Tariceanu ziaristilor.

Acestia l-au urmarit pas cu pas in dorinta de a obtine un comentariu referitor la incidentul de la votul de duminica. Tariceanu a folosit la vot cartea de alegator si, dupa iesirea din cabina, i-a aratat uneia din membrele comisiei sectiei de votare buletinul stampilat, pentru a verifica daca votul sau este luat in considerare, intrucat nu a avut suficienta cerneala pe stampila.

In final, inainte de a se urca in masina, primul-ministru s-a oprit pentru a vorbi cu jurnalistii, dar cand a constatat ce ii interesa le-a replicat ca il intereseaza ce se va intampla dupa alegeri: "Credeam ca ma intrebati ce facem mai departe. Ma intereseaza mai mult ce facem in continuare, nu incidentele astea minore".