Oficial, maine - 1 iunie - se da startul la scaldat in piscinele publice. Unele bazine vor fi deschise chiar de astazi, pentru a profita de vremea calduroasa. Exista insa si orase in care redeschiderea a fost amanata din cauza intarzierii lucrarilor de amenajare.

Vecinii unguri au profitat de „sincopele" de la noi si i-au atras deja, cu ofertele lor, pe romanii din Timisoara, Arad, Bihor si Cluj. Chiar daca preturile sunt mai mari la piscinele din localitatile maghiare de granita, serviciile si conditiile de calitate par sa bata si anul acesta ofertele de la noi. De altfel, agentiile de transport au infiintat, din acest an, curse regulate, cu microbuzul, intre Cluj si statiunile unguresti.

Strandurile din Capitala si din tara se deschid oficial in acest weekend. In timp ce bucurestenii se pot bucura si de un scaldat nocturn in Crangasi, clujenii si timisorenii prefera bazinele din Ungaria
Strandurile din cartierele Berceni, Crangasi si Giulesti sunt gata pentru a primi peste 5.000 de bucuresteni la plaja si in bazine.

Preturile au ramas neschimbate fata de anul trecut, iar calitatea complexurilor de agrement este ireprosabila, spun reprezentantii Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPA).

S-au revopsit bazinele, s-au montat pompe de recirculare a apei si s-au refacut parcurile si plajele. „La complexul de agrement din Berceni, anul acesta s-a amenajat un teren de baschet ultramodern, unde de 1 iunie se va tine si o competitie", a precizat purtatorul de cuvant al ALPA, George Nicolau.

Tot aici mai exista un teren de minifotbal si doua terenuri de tenis de camp, in timp ce in Crangasi sunt trei miniterenuri de fotbal. Pretul de intrare ramane neschimbat fata de anul trecut, adica 3 lei pentru copii si 6 lei pentru adulti, iar copiii pana la cinci ani si veteranii de razboi au acces gratuit.

Multi dintre bucuresteni prefera insa Water Park-ul din Otopeni, care are o capacitate de 3.500 de locuri. Acesta se va deschide insa weeken­dul viitor, pe 6 iunie. Biletul va costa 15 lei pentru copii si 30 de lei pentru adulti in timpul saptamanii, in timp ce in weekend preturile sunt de 20, respectiv 45 de lei. Ca noutate, anul acesta, in incinta complexului de agrement se va putea juca sah in aer liber.

Bucurestenii mai au ca alternativa pentru o zi de balaceala zecile de piscine din tot orasul. „Prefer sa merg la o piscina acoperita, pentru ca este mai liniste si, in plus, pot sa fac sauna, jacuzzi, chiar si masaj, chiar daca este mai scump", a spus Mirela, din sectorul 6. Preturile variaza intre 20 si 150 de lei.

Intarzierea deschiderii complexurilor de agrement in marile orase din vestul tarii i-a convins inca o data pe romani sa treaca granita in Ungaria ca sa-si petreaca weekendul la piscina.

In ciuda temperaturilor ridicate din ultima perioada, la Cluj-Napoca abia astazi se deschide primul strand public. Este vorba de „Sun", un complex cu trei bazine de diferite marimi. Pretul de intrare variaza intre 8 si 10 lei.

Multi clujeni prefera insa sa faca trei ore cu masina pana la Hajduszoboszlo, statiunea maghiara care se situeaza la 60 de kilometri de Vama Bors. Pretul de intrare in aqua-parkul cu 13 piscine, o plaja mediteraneeana si un lac pentru barci este de 1.800 de forinti, adica 27 de lei. Exista curse regulate in fiecare miercuri, vineri si duminica, iar un bilet dus-intors costa 80 de lei.

Timisorenii viziteaza in weekend si statiunile de wellness din Ungaria. In statiunea Hoiduszoloszo, care se intinde pe 30 de hectare si unde chelnerii vorbesc chiar si limba romana, intrarea costa intre 5 si 9 euro.

Strandul „Baile Cetatii" din orasul Gyula, situat la 60 km de municipiul Arad, este una dintre atractiile din tara vecina, pentru bazinul cu valuri artificiale, 20 de bazine cu apa, un mini aqua-park pentru copii si zeci de tobogane.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.