In acest fel el a dorit sa ii indemne pe bucuresteni sa foloseasca mai des mijloace de locomotie precum bicicleta sau scuterul si sa utilizeze frecvent transportul in comun, informeaza Rompres.

'Eu, ca bucurestean care vad zi de zi densitatea traficului, imi dau seama ca cei care se gandesc ca vor putea sa apara peste noapte solutii miraculoase de genul celor pe care le propun actualii candidati la primarie se inseala. Exista un set de masuri care trebuie luate pentru ca traficul in Bucuresti sa redevina fluid si civilizat. Aici putem sa discutam despre intensificarea utilizarii transportului in comun, construirea si extinderea actualei retele de metrou, parcari, nu in ultimul rand, o rigoare, o disciplina in ceea ce priveste parcarea masinilor pe strada - care astazi sunt parcate fiecare dupa cum isi doreste. In acelasi timp, ca in toate capitalele foarte aglomerate, folosirea de catre o singura persoana a unei masini implica imediat aglomerarea traficului. Deci recurgerea la mijloacele mai simple, de genul bicicletei, eventual scutere sau motociclete, va contribui in mod esential la aceasta decongestionare', a declarat premierul.

Primul-ministru a amintit ca nu este pentru prima oara cand renunta la masina pentru a se deplasa prin traficul aglomerat din Bucuresti. In ajunul Summitului NATO, cand au fost instituite restrictii de trafic in Capitala, Calin Popescu-Tariceanu a venit la sedinta de Guvern conducand un scuter. 'Pe masura ce vor exista mai multi participanti la trafic, pe bicicleta sau pe scuter, si ceilalti se vor simti mai obligati sa ii respecte si sa ii inteleaga si va fi spre avantajul tuturor', a spus Tariceanu.

El a adaugat ca a mai folosit bicicleta, de pilda, pentru a merge cu fiul sau, intr-o duminica, de la Palatul Victoria pana in Parcul Herastrau, traseu pe care exista pista de biciclete, dar pe care unii bucuresteni le ignora. Seful Executivului a aratat ca se circula bine cu bicicleta in trafic, singurele obstacole fiind masinile parcate si a facut apel, totodata, la o anumita disciplina in trafic.