Ambasada Romaniei la Paris a fost alertata in cursul noptii de joi spre vineri de un grup de 160 de persoane care ar fi fost abandonate la periferia Parisului de firma de turism cu care plecasera in pelerinaj.

Ambasada a reusit sa-i cazeze la un camping. Patronul agentiei de turism Filip’s Travel Agency care se afla in pelerinaj cu un grup de 2.000 de persoane, printre care si cei „abandonati“, ne-a declarat ca a fost vorba despre o „coincidenta macabra“. „Este foarte greu sa multumesti pe toata lumea. Un autocar s-a defectat, iar eu am fost nevoit sa ma deplasez sa rezolv problema. Cei cu care calatoream s-au speriat ca i-am abandonat si au sunat la ambasada. Problema s-a rezolvat. Am transmis Ambasadei copii dupa toate contractele de cazare“, ne-a declarat profesorul Filip Stoica, patronul agentiei Filip’s Travel Agency.

Un grup de 160 de persoane au alertat Ambasada Romaniei de la Paris, in cursul noptii de joi spre vineri, acestia plangandu-se autoritatilor ca au fost abandonati de firma de turism care organizase deplasarea, a declarat, pentru Mediafax, Radu Ciobotea, atasatul de presa al Romaniei la Paris. Conform sursei citate, cele 160 de persoane, cu varste de peste 60 de ani, calatorisera prin firma Filip’s Travel Agency din Targu Mures in pelerinaj la Lourdes si platisera pentru cazarea in mai multe orase 475 de euro de persoana. Ajunsi in cursul serii de joi la un camping situat la sud de Paris, turistii au constatat ca acolo nu aveau nici cazarea platita si nici vreo rezervare facuta pe numele lor. In acel moment, potrivit lui Radu Ciobotea, pelerinii au sesizat ambasada, iar autoritatile romane au intervenit, reusind sa cazeze 110 persoane din grup in campingul respectiv, contra sumei de 20 de euro de persoana, suma achitata de turisti. Celorlalti 50, care din motive de spatiu nu li s-a mai putut asigura cazarea in camping, li s-a oferit posibilitatea de a ramane peste noapte la un hotel contra sumei de 30 de euro de persoana, insa deoarece era deja ora 3.00 pelerinii au refuzat aceasta varianta, preferand ca pana dimineata sa ramana in autocar. Conform lui Radu Ciobotea, patronul campingului, cu care autoritatile romane au luat legatura, a promis ambasadei ca va transmite toata corespondenta pe care o are cu firma Filip’s Travel Agency. Pelerinii urmeaza sa soseasca la ambasada pentru clarificari in legatura cu pachetul turistic pe care l-au achizitionat, ei avand programat si un traseu prin Paris si un pelerinaj la Strasbourg. Radu Ciobotea a mai spus ca in total ar fi vorba despre un grup de pelerini format din 400 de persoane, dar numai 160 dintre acestia au avut probleme. Ciobotea a mai spus ca ambasada pastreaza in permanenta legatura cu grupul de romani si face toate demersurile pentru a-i sprijini.

A fost o coincidenta macabra

Contactat telefonic, patronul firmei SC Filiptrans SRL care detine agentia de turism Filip’s Travel Agency, profesorul Filip Stoica ne-a declarat ca a fost vorba despre o coincidenta macabra. „Ma aflu in pelerinaj cu peste 2.000 de persoane care calatoresc cu noua autocare. Ieri seara, eu ma aflam intr-un autocar cu 84 de persoane. Aproape de Paris am fost sunat pe telefonul mobil ca unul dintre celelalte autocare s-a defectat si este la 60 de kilometri de Paris. Atunci am coborat din autocarul in care ma aflam si m-am dus sa rezolv problema mijlocului de transport care s-a defectat si a pasagerilor. I-am cazat la un motel si, fiindca se facuse tarziu si nu aveam cu ce sa plec decat cu un taxi si apoi cu metroul ca sa ajung la locul meu de cazare, am ramas peste noapte cu celalalt grup. Panicati ca nu mai ajung, oamenii din primul grup au sunat la Ambasada si au spus ca i-am abandonat. Eu aveam incheiat cu campingul unde au fost cazati un contract de prestari servicii. Eu cerusem camere curate cu toaleta, iar oamenii ii spun acum ca nici macar lenjerie pe pat nu aveau, iar toaleta este pe hol. Cand am incheiat contractul, mie mi s-a spus ca in camere au si aer conditionat. Le dau dreptate sa fie nemultumiti. Am transmis Ambasadei toate contractele privind cazarea sa vada ca totul este in regula si ca a fost vorba de o coincidenta macabra. Acum totul a revenit la normal, iar pelerinii sunt acum plecati in diferite locatii“, a conchis Filip Stoica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.