Iesiti cu imaginea sifonata in urma scandalului escrocheriilor imobiliare, notarii publici arunca vina pe functionarii primariilor si promit ca se vor perfectiona in depistarea documentelor false.
Notarii sustin ca in ultima vreme numarul tranzactiilor imobiliare frauduloase "a atins cote fara precedent" in Romania, devenind un adevarat fenomen. Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) isi justifica eventualele neglijente prin "cresterea accentuata a tranzactiilor imobiliare", prin "cresterea preturilor imobilelor de la an la an si prin obtinerea unor profituri considerabile prin instrainarea de imobile".

Asociatia considera ca tehnicile potentialilor infractori s-au perfectionat datorita relatiilor existente intre acestia si unii functionari care au permis accesul la baze de date oficiale. In acest sens, notarii colaboreaza cu Ministerul de Interne si sustin ca s-au dotat cu aparate de depistare a cartilor de identitate false. Cu toate acestea, "notarii publici nu au avut pregatirea, experienta si priceperea detectarii unor falsuri care, de cele mai multe ori, sunt aproape perfecte. Daca, in unele situatii, nici specialistii in domeniu nu s-au putut pronunta pe loc asupra legalitatii unor acte, este absurd sa se ceara notarilor acest lucru", se mai arata in comunicatul UNNPR.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.