Politia Bucuresti ancheteaza posibila ramificare la nivelul intregii tari a unei retele implicate in inselaciuni imobiliare.

Au fost retinute deja mai multe persoane din mai multe judete, care au obtinut ilegal actele de proprietate ale unor case din Bucuresti, pe care apoi le-au vandut, fara stirea proprietarilor.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Cicoan, spune la BBC ca in retea sunt implicati functionari publici.

Cristian Ciocan: „S-a stabilit si implicarea unor functionari publici din cadrul administratiei publice locale, care desfasurau activitati infractionale cu membrii gruparii”.

BBC: De unde erau acesti functionari publici?

Cristian Ciocan: „In acest moment nu pot face aceste precizari. Ancheta este in curs de desfasurare si nu pot furniza mai multe date”.

Pe de alta parte, in presa au aparut informatii care citeaza surse din Politia Capitalei, din care reiese ca in aceste cazuri ar fi implicati si functionari de la Primaria Sectorului 1.

Primarul de sector, Andrei Chiliman, cere anchetatorilor sa faca public numele celui banuit si sustine ca ar fi semnalat in urma cu ceva timp un caz asemanator.

Andrei Chiliman cere printr-un comunicat de presa ca procurorii si politistii sa spuna clar daca angajatii de la primaria sectorului pe care il conduce sunt implicati in cazurile de inselaciune si sa le faca publice numele.

Primarul spune ca in aprilie, Primaria Sectorului 1 ar fi sesizat nereguli in legatura cu o tranzactie cu un teren, dupa ce a primit o plangere de la persoana implicata in vanzare.

Astfel, domnul Ion Chrissoveloni, care are o bucata de teren in oras, s-a plans ca o alta persoana s-a prezentat la primarie si a cerut sa ii fie eliberat un certificat fiscal pentru a vinde terenul respectiv.

Intermediarul avea asupra sa o imputernicire semnata la notar din care reiesea ca il reprezinta pe domnul Chrissoveloni sa vanda pamantul.

Ancheta vine la doar doua saptamani dupa ce politistii au anuntat ca au arestat doi angajati de la Directia Taxe si Impozite din Primaria Sectorului 5.

Potrivit anchetatorilor, acestia faceau parte dintr-un grup care, de-a lungul a doi ani, a lasat fara locuinte mai multe persoane in varsta.

Mai exact, angajatii primariei adunau informatii despre batrani pe care le transmitea altor membri ai gruparii.

Acestia se duceau la oamenii respectivi acasa, pretextand ca sunt functionari ai primariei, ca au venit sa le acorde ajutoare sociale, le luau actele de proprietate, faceau procuri false, si prin mandatari le vindeau casele.

Pana acum, anchetatorii au gasit 12 persoane in varsta inselate in acest fel, insa este foarte probabil sa fie mai multe victime atat in Bucuresti, cat si in alte orase.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.