Tenorul de origine spaniola, Jose Carreras, va sustine in data de 20 iulie 2008 inca un concert in Romania, insa, in acest an, artistul nu va mai canta in capitala, ci la Strandul Tineretului din Timisoara, potrivit unui comunicat din partea organizatorilor evenimentului.
Pentru concertul lui Jose Carreras vor fi puse in vanzare 7.946 bilete cu preturi cuprinse intre 100 si 200 lei, care vor fi distribuite online de Eventim.ro - iar achizitionarea lor va fi posibila pe site-ul www.eventim.ro - si direct, prin reteaua de magazine Carrefour Voiaj si Germanos din toata tara, precum si din alte puncte de vanzare directa. Organizatorii acestui eveniment au pus la dispozitie patru tipuri de bilete: Platina (categoria I) - 200 lei, Gold (categoria II) - 150 lei, Silver (categoria III) - 120 lei si Bronz (categoria IV) - 100 lei.

O categorie speciala de bilete o constituie cea VIP, acestea sunt in numar de 100 si garanteaza cumparatorilor, contra sumei de 800 lei participarea atat la concertul Jose Carreras, cat si la Cina festiva cu tenorul spaniol, care va avea loc la Yacht Club Timisoara. Aceasta cina reprezinta o premiera in istoria evenimentelor de amploare organizate la Timisoara.

Fluxul constatnt de informatii cu privire la Concertul Jose Carreras la Timisoara este asigurat de un site special creat pentru acest eveniment, www.carreras-tm.ro.

Beneficiile obtinute in urma concertului Jose Carreras vor fi integral destinate altor proiecte culturate si caritabile, realizate de Asociatia Culturala Arte Factum. Garanti ai realizarii acestei componente cultural-filantropice a proiectului vor fi Ordinul Suveran Sfantul Ioan de Ierusalim - Cavaleri de Malta, Federatia Prioratelor Autonome si Asociatia Timisensis Timisoara.

Printre oaspetii de onoare care si-au confirmat prezenta la concertul din 20 iulie, se numara membri ai Statului Cavaleresc al Ordinului Suveran Sfantul Ioan de Ierusalim, Cavaleri de Malta, Federatia Prioratelor Autonome si Prof. Dr. Sir George Popper, impreuna cu sotia Domniei Sale, Lady Anna Popper.

Tenorul a mai sustinut alte 3 concerte in Romania, in 2000 la Ateneul Roman, in 2004 - cand a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti - si in 2007 in cadrul galei Charity Dinner.

Jose Carreras s-a nascut pe 5 decembrie 1946 la Barcelona. Pasiunea pentru muzica s-a manifestat inca din copilarie, cand tenorul a luat lectii de canto si de pian, iar la varsta de opt ani a inceput sa frecventeze cursurile Conservatorului . La 11 ani urcase deja pe scena operei din Barcelona, insa, Carreras considera ca adevaratul sau debut a fost duetul cu Montserrat Caballe in Lucrezia Borgia. Cariera tenorului s-a definit prin formarea echipei celor "Trei Tenori" impreuna cu Placido Domingo si Luciano Pavarotti, alaturi de care a sustinut concerte intre anii 1990 si 2003. Jose Carreras este apreciat si pentru munca depusa in afara scenei si a studioului de inregistrari, si anume cea de presedinte al fundatiei caritabile care ii poarta numele, precum si pentru lupta impotriva leucemiei, boala pe care a reusit, la randul sau, sa o invinga in 1988.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.