Consilierii generali ai Capitalei sint pusi pe “fapte mari”, doar mai au putin pina la sfirsitul mandatului.

Astfel ieri la ultima sedinta a Comisiei tehnice de urbanism dinainte de alegeri, au venit la aprobare cinci cladiri, fiecare de cate 30 de etaje, una mai centrala ca alta, relateaza Gandul.

Iar dupa cum informeaza Jurnalul National, pe ordinea de zi a sedintei de miine a consilierilor a fost trecut un proiect privind modificarea PUZ-ului Aleea Teisani - Padurea Pustnicu - Padurea Baneasa, care permite construirea unor blocuri-turn de 17 etaje.

Primul turn de pe ordinea de zi de ieri, cu 27 de etaje, este pozitionat pe bulevardul Ionescu Sisesti. Al doilea turn prezentat la comisie se afla la Piata Muncii, la intersectia cu Bulevardul Basarabia, chiar in coasta unei biserici.

Al treilea turn al zilei are nu mai putin de 30 de etaje si se afla la intersectia strada Nerva Traian cu Mircea Voda desi terenul pe care urmeaza sa se faca turnul nu apartine in totalitate investitorului, ci este domeniu public. Arhitectii care au prezentat proiectul au declarat ca restul de teren urmeaza sa fie concesionat de la primarie.

Al patrulea turn se afla la intersectia bulevardului Gheorghe Sincai cu Calea Vacaresti si pastreaza trendul de 28 de etaje. Ultimul se afla pe malul Dambovitei, in locul fostei fabrici de piele Dambovita. Acesta are o inaltime de 110 metri, adica circa 28 de etaje.

Nu mai e un secret pentru nimeni ca multe proiecte imobiliare sint deja trasate atit in Padurea Baneasa, cit si in vecinatatea ei. O miscare dibace se pregateste acum la Primaria Capitalei, prin aprobarea de catre consilierii generali a unui PUZ care modifica regimul de inaltime, putindu-se astfel construi blocuri inalte de 17 etaje chiar si pe spatiul verde. Regimul de inaltime este in prezent de parter plus doua etaje, asa ca modificarea planului urbanistic zonal ar fi mana cereasca pentru investitorii imobiliari. Interesant este ca proiectul se numeste “Greenfield” si se intinde pe o suprafata de peste 50 de hectare, beneficiarul fiind SC Impact Developer Contractor SA.

Evident ca nu s-a vrut sa se faca foarte mare vilva. In PUZ se si precizeaza ca “nu au existat comentarii din partea publicului interesat in legatura cu obiectivele prevazute de varianta finala a PUZ-ului Aleea Teisani - Padurea Baneasa - Padurea Pustnicu”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.