Directia din cadrul Primariei Capitalei care se ocupa de aplicarea Legii nr. 10 a primit zeci de notificari de revendicare pe parcurile din Capitala. Astfel, parcurile Favorit din cartierul Drumul Taberei, IOR, Plumbuita, Bazilescu, Carol, Crangasi, Tineretului, Parcul Cainilor din cartierul Titan, Tei ar putea deveni proprietate privata.

„Exista zeci de notificari de revendicare a parcurilor. Cazul Constanda a creat un precedent. Daca acestia vor castiga in instanta, vom fi obligati noi sau viitorul Consiliu General sa voteze retrocedarea si transformarea spatiilor verzi in betoane“, a explicat Adar Victor, consilier general al Capitalei.

Desi nu se poate stabili o valoare exacta a acestor terenuri, cifra in discutie este de ordinul sutelor de milioane de euro, sustin specialisti din sectorul imobiliar.

Primaria Sectorului 2 se lupta in justitie sa salveze 37.000 de metri patrati din parcul Plumbuita, dupa ce primarul general al Capitalei a semnat o decizie de punere in posesie pe Legea nr. 10 in acest parc. „Suntem in proces cu proprietarul pe care Primaria Capitalei l-a pus in posesie. Problema este ca acesta a obtinut o decizie definitiva si irevocabila care a fost data de Curtea de Apel“, a declarat Neculai Ontanu, primarul sectorului 2.

Si parcurile Verdi si Circului sunt amenintate de betoane, pe amplasamentele acestora fiind inregistrate la Primaria Capitalei notificari pe Legea nr. 10. Notificarea persoanelor care sustin ca sunt proprietarii Parcului Circului prevede restituirea a 189.000 de metri patrati de teren, adica mai mult decat are suprafata actuala a parcului, 174.000 de metri patrati.