Americanul de origine romana, David Olteanu, acuzat ca si-ar fi rapit propriul copil in SUA, iar apoi a fugit in Romania, a fost retinut de Politie, dupa ce a fost descoperit in localitatea Adunatii-Copaceni, informeaza un comunicat al IGPR, potrivit NewsIn.

Olteanu era urmarit international, la solicitarea Interpol Washington, pentru comiterea infractiunilor de viol, lipsire de libertate, atac cu mana armata, abuz asupra minorului, rapire de minor, violenta domestica si amenintare deliberata cu moartea. In plus, pe numele acestuia fusese emis de catre Curtea Superioara din Sacramento un mandat de arestare preventiva in lipsa, sustine comunicatul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Deoarece in momentul depistarii in imobil a fost identificat si minorul O.A., fiul urmaritului, acesta a fost ulterior preluat de catre o echipa din cadrul Inspectoratului Politiei Judetene Giurgiu, in prezenta unui asistent social din cadrul Serviciului de Servicii Sociale Giurgiu. Copilul a fost internat in aceasta institutie.

Cetateanul american de origine romana a fost retinut de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat instantei competente, care va dispune asupra arestarii lui, in vederea extradarii in favoarea autoritatilor americane, se mai arata in comunicat.

Politia din Sacramento a anuntat, in data de 23 mai, ca David Olteanu, in varsta de 28 de ani, a fost localizat in Romania impreuna cu fiul sau. El este acuzat ca si-a agresat sexual sotia si apoi a fugit in Romania impreuna cu baietelul lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.