Presedintele Traian Basescu l-a asigurat pe liderul Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge, ca el nu va boicota Jocurile Olimpice de la Beijing.

Seful statului i-a spus in engleza presedintelui Comitetului Olimpic International, marti, in timpul primirii de la Palatul Cotroceni, ca Romania doreste sa fie foarte clara in privinta participarii la Beijing, mentionand ca “nu vom accepta nici o abordare politica referitoare la Jocurile Olimpice”.

Traian Basescu a adaugat ca il incurajeaza “pe presedintele nostru (Octavian Morariu - n.r.) sa (le - n.r.) transmita participantilor ca Romania va ramane in afara deciziilor politice referitoare la Jocurile Olimpice, ceea ce este foarte important”. Dupa cum a dat asigurari presedintele, “noi consideram ca Jocurile Olimpice nu sunt locul care sa fie acoperit de decizii politice”.

Seful statului roman a avut si un indemn: “Sa-i lasam pe atleti sa decida cine este primul!”.
Presedintele Comitetului Olimpic International, Jacques Rogge, a raspuns ca evenimentul va fi minunat si ca abia asteapta sa participe la el, alaturi de presedintele Comitetului Olimpic European. Totodata, Rogge l-a asigurat pe Basescu de faptul ca ii impartaseste opinia referitoare la separarea politicii de sport.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.