Romanii sunt inca pasionati de jocurile de tip piramidal. Peste 100 de persoane s-au lasat pacalite de un agent de asigurari al Allianz-Tiriac, care promitea sume fabuloase drept dobanda pentru depunerile in euro, in numele societatii de asigurari.

Acesta promitea cresterea depunerilor cu suta la suta intr-un singur an, timp in care tinea legatura cu victimele, carora le prezenta grafice cu evolutii financiare ori extrase de cont ireale.

In urma finalizarii expertizei financiar-contabile judiciare a rezultat un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro.

Un agent de asigurari de la Allianz-Tiriac a inselat 120 de persoane, promitandu-le randamente fabuloase pentru sumele de bani depuse, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 3 milioane de euro.

Potrivit directorului de comunicare al Allianz-Tiriac, Marius Onofrei, compania a descoperit, inca din vara lui 2007, ca agentul, care avea contract de mandat pentru vanzarea de polite de asigurare de viata cu componenta investitionala (unit-linked), a inselat mai multi clienti, oferindu-le un produs fictiv cu randamente exagerate, dupa ce a primit mai multe reclamatii.

Agentul de vanzari prezenta clientilor o schema de investitii pentru un produs in care era mentionata ponderea investitiilor in actiuni sau obligatiuni. Reprezentantul de vanzari ii insela pe clienti spunandu-le ca ponderea investitiilor ar fi de fapt randamentul. Potrivit reprezentantului Allianz-Tiriac, produsul "unit-linked" nu promite niciun randament clientilor, deoarece societatea plaseaza in fonduri de investitii o mare parte din prima platita, dar riscul investitional apartine clientului, intrucat acesta este cel care decide in care dintre fonduri isi plaseaza banii.

"In urma unor verificari care se fac periodic de catre companie, in randul agentilor de vanzari, au fost descoperite unele necorelari in ceea ce priveste documente fiscale emise de respectivul consultant si sumele intrate in conturile Allianz-Tiriac Asigurari", a declarat Onofrei, citat de Mediafax.

Prejudiciul adus companiei a fost estimat la 700.000 de euro, din care au fost recuperati 150.000 de euro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, 33 dintre cele 120 de persoane audiate au depus plangeri penale impotriva agentului de asigurare. In urma finalizarii expertizei financiar-contabile judiciare, dispuse in cauza, a rezultat un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro. Dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cu propunere de declinare a competentei in favoarea Directiei Nationale Anticoruptie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.