Peste 100 de kilograme de canabis, in valoare de aproximativ un milion de euro, au fost ridicate de politistii aradeni in urma unor descinderi simultane in mai multe locatii apartinand unei grupari de crima organizata romano-moldovene, se arata intr-un comunicat al IGPR, remis, marti, NewsIn.

Potrivit comunicatului, reteaua infractionala era formata din 28 de cetateni romani si moldoveni. Acestia sunt acuzati ca, pe parcursul anilor 2007-2008, s-au ocupat cu traficul de migranti, de droguri si spalarea banilor proveniti din afaceri ilegale.

Membrii retelei, condusa de Stefan G., in varsta de 43 de ani, au falsificat sau contrafacut carti de identitate romanesti si au transportat in spatiul Uniunii Europene cetateni straini care nu aveau drept de acces.
In urma cercetarilor, s-a stabilit ca documentele false folosite atat pentru transportul persoanelor, cat si pentru desfasurarea unor activitati economice ilicite au fost confectionate de catre Attila Stefan P., in varsta de 40 ani, din Arad, proprietar al unei societati comerciale de advertising care detinea tehnologia necesara falsificarii.

In cursul documentarii s-a constatat ca membrii retelei si-au extins activitatea si pe linia traficului de droguri. Astfel, politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate-Arad, impreuna cu cei din Serviciul de Combatere a Traficului cu Migranti, sub coordonarea procurorilor DIICOT Arad, au organizat o actiune simultana in mai multe locatii, care a dus la capturarea cantitatii de 112 kilograme de canabis si a tehnologiei folosite la falsificarea documentelor.
Sase dintre membrii retelei au primit mandate de arestare, in timp ce restul vor fi cercetati in stare de libertate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.