Organizatorii Festivalului de Teatru Tanar Ideo Ideis au obtinut la Gala Societatii Civile un premiu extraconcurs din partea juriului.
Catalin Stefanescu, in calitate de membru al juriului Galei Societatii Civile, a propus acordarea unui premiu special pentru acesti tineri care au demonstrat, de la an la an, ca anvergura talentului, cultul pentru lucrul bine facut si puterea de a mobiliza resursele unei comunitati pot depasi foarte usor limitarile unui oras mic, din sudul Romaniei.

Organizatorii Festivalului de Teatru Tanar au venit special de la Alexandria pentru a fi prezenti la eveniment. Premiul le-a fost decernat de catre Cosmin Alexandru, Presedinetele Asociatiei Erudio si Membru fondator al Fundatiei Leaders Romania.

"Acest premiu reprezinta pentru noi o oportunitate de a incepe noi colaborari si de a duce mai departe spiritul IDEO IDEIS, acolo unde oamenii nu au auzit inca de el. Noi suntem in cautare de sponsori si speram ca acest premiu va fi un argument in plus pentru companii sa ne sutina proiectul ", declara Andreea Bortun, director IDEO IDEIS, vicepresedinte Asociatia T.E.T.Alexandria.

Echipa T.E.T.A. si Marcel Iures, Presedintele de Onoare al Ideo Ideis au fost invitati la emisiunea Garantat 100% de pe TVR, moderata de Catalin Stefanescu. Cu aceasta ocazie, tinerii organizatori ai Festivalului au invitat trupele de teatru din liceele din tara sa se inscrie in Festival, iar companiile sa sustina proiectul.

A treia editie a Festivalului de Teatru de la Alexandria va avea loc in perioada 7-14 august. In prezent au loc inscrierile trupelor din tara pentru preselectie. Termenul limita de trimitere a formularelor de inscriere este 15 iunie 2008. Trupele vor fi apreciate de un juriu format din personalitati cu renume: actorul Marcel Iures, criticul de teatru Ana Maria Nistor, actorul Marius Manole, omul de televiziune Catalin Stefanescu, scenografa Alina Herescu si actorul Andi Vasluianu.

Valoarea totala a premiilor este de 5000 euro (premii in bani, excursii si alte premii din partea Coca Cola si Athenee Palace Hilton Bucuresti) si in plus, la Ideo Ideis 2008 vor fi prezenti reprezentati ai agentiilor de casting din Bucuresti. Astfel, prin participarea la acest eveniment, tinerii dobandesc sansa accederii in baza de date a unora dintre cele mai mari agentii de casting si de a fi selectati pentru proiecte teatrale sau cinematografice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.