In timp ce comisarul european Leonard Orban a avertizat ca raportul pe justitie va fi prezentat in contextul in care unele state membre UE, prin campanii de presa, s-au declarat pentru activarea clauzei de salvgardare, ministrul justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, foarte calm si linistit, ca raportul va fi unul obiectiv si echilibrat, iar misiunea de experti europeni a fost multumita de colaborarea cu autoritatile romane.
Orban a mai apreciat ca deocamdata nu doreste sa faca niciun fel de apreciere cu privire la continutul raportului, pentru ca mai e inca suficient timp pentru autoritatile de la Bucuresti sa se pregateasca si sa avanseze in ceea ce priveste reformele necesare. De cealalta parte, Predoiu a recunoscut ca mai sunt inca multe lucruri de facut cu privire la combaterea coruptiei, insa acesta nu s-a ingrijorat de contextul extern, aratandu-se increzator in obiectivitatea raportorilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.