In perioada 14 - 18 iulie, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va organiza trei licitatii pentru largirea la patru benzi a zonei de sud a centurii Bucurestiului, valoarea totala estimativa a contractelor fiind de 605 milioane lei, fonduri asigurate de la bugetul de stat.

Astfel, pentru primul tronson, amplasat intre kilometrii 23+600 si 33, termenul limita pentru depunerea ofertelor este 14 iulie, data la care acestea vor fi deschise, se arata in anuntul de intentie al companiei.
Contractul are o valoare estimativa de 201,99 milioane de lei si presupune asistenta tehnica pe toata perioada de executie a lucrarii, intocmirea proiectului tehnic si largirea la patru benzi a actualei centuri. Firmele interesate trebuie sa depuna, printre altele, o garantie de participare de 3,3 milioane de lei, lista principalelor servicii prestate in ultimii trei ani si recomandari din partea altor beneficiari.

De asemenea, firmele participante la licitatie trebuie sa fi avut in ultimii trei ani o cifra de afaceri de minimum 212,178 milioane de lei si sa fi realizat in ultimii cinci ani cel putin un contract pentru modernizarea unui drum national si un contract pentru realizarea unui pod, pasaj sau viaduct nou. Valoarea cumulata a celor doua contracte trebuie sa fie de minimum 81 de milioane de lei.

Licitatia pentru cel de-al doilea tronson, aflat intre kilometrii 33 si 43, va avea loc pe 16 iulie, valoarea estimativa a contractului fiind de 211,248 milioane de lei. Garantia de participare este de 3,5 milioane de lei, iar firmele interesate trebuie sa fi avut in ultimii trei ani o cifra medie de afaceri de minim 221,9 milioane de lei.

Totodata, firmele participante trebuie sa dovedeasca faptul ca in ultimii cinci ani au modernizat un drum national si un pod, pasaj sau viaduct nou, valoarea contractelor pentru cele doua lucrari fiind de minimum 85 milioane de lei.

Al treilea tronson se afla intre kilometrii 43 si 55, valoarea estimativa a contractului fiind de 191,835 milioane de lei. Ofertele se vor deschide la data de 18 iulie, garantia de participare fiind de 3,2 milioane de lei.

Firmele care doresc sa participe la licitatie trebuie sa fi executat in ultimii cinci ani doua lucrari de modernizare a unui drum national, iar valoarea celor doua contracte sa fie de cel putin 78 de milioane de lei.

Pentru toate cele trei licitatii, CNADNR poate opta pentru a achizitiona ulterior lucrari similare de la firma castigatoare.

Lucrarile se vor desfasura pe o perioada de 32 de luni, incepand cu data atribuirii fiecarui contract.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.