Adrian Paunescu si Bogdan Olteanu au fost invitatii unei emisiuni moderate de Corina Dragotescu la Realitatea TV, a carei tema a fost "Trecut asumat". Si in aceasta emisiune, Adrian Paunescu a facut noi calificative fata de cei care au curajul sa-i citeze mesajele elogioase la adresa lui Ceausescu.

"Treaba mea ce i-am scris lui Ceausescu, am vrut sa-l influentez pe Ceausescu sa scape de leninism, spre exemplu. (...) Aveti dumneavoastra curajul sa-i spuneti unei matusi ce ii spun eu lui Ceausescu aici? (...) Dar ce-mi spuneti mie astea ca eu nu le neg. Sunteti niste bieti caraghiosi. (...) Parca suntem la scoala de oligofreni", a replicat Adrian Paunescu la frazele citite de Corina Dragotescu.

"Ce cauta scrisoarea asta, adresata unui om, in ziar? Ma deranjeaza ca nu se citeste atent. Ca se iau trei cuvinte si se pun titlu. Am voie sa cred ceea ce cred. Eu nu m-am dezis niciodata de epoca respectiva", a motivat Paunescu.

"Daca m-ar judeca martirii, eu nu as avea nimic sa le reprosez, ori oamenii care ma ataca sunt dintre cei care ma atacau dinainte de 89 dinspre bolsevism sau altii care habar nu au. Nu sunt impotriva celor care ma injura, dar sa o faca in cunostinta de cauza", a mai spus Paunescu.

Peter Imre: Adrian Paunescu a scris infinit mai mult, infinit mai frumos si mai valoros decat domnul Liiceanu va scrie vreodata

Intr-o interventie telefonica, omul de afaceri Peter Imre a declarat ca Adrian Paunescu trebuie tratat ca un geniu pentru opera lui in versuri, care este incomparabila cu cea a lui Gabriel Liiceanu.

"Daca intelectualii se amesteca in politica este un lucru, daca isi exprima optiunile politice si-le asuma intr-un mod activ, fata de domnul Liiceanu care, din cand in cand, de pe marginea terenului fluiera si da indicatii. Este tot un intelectual care nu are nici o legatura cu Adrian Paunescu care a scris infinit mai mult, infinit mai frumos si mai valoros decat domnul Liiceanu va scrie vreodata", a declarat Peter Imre.

"Dimensiunea pe care o prezentati despre Adrian Paunescu este usor deplasata. Adrian Paunescu nu se judeca dupa ce a scris intr-o scrisoare, ci ar trebui sa se faca saptamanal o emisiune despre poeziile lui", a precizat omul de afaceri Peter Imre.