Gigi Becali sustine intr-un interviu publicat duminica in ziarul german Der Tagesspiegel ca Securitatea le-a permis oierilor sa se imbogateasca, iar daca nu va deveni presedinte in 2009, s-ar putea dedica oilor care l-au crescut si l-au facut puternic.

Intrebat cum a ajuns dintr-o familie de ciobani unul dintre cei mai bogati romani si un candidat la alegerile prezidentiale din 2009, Becali a raspuns ca ii datoreaza totul tatalui sau, care a fost crescator de oi si care a avut un mare simt pentru afaceri, lasandu-i mostenire 150.000 de dolari pe care i-a investit in comert dupa 1989. "Si crescatorilor de oi le mergea bine. Securitatea a vazut ca lucrau din greu si n-a avut nimic impotriva sa se imbogateasca. Oamenii Securitatii controlau doar totul si stiau totul", raspunde Becali la intrebarea cum a reusit tatal sau sa stranga acei bani pe timpul comunismului, potrivit newsin.

Potrivit Ziua, in cazul in care nu va castiga alegerile prezidentiale din 2009, Becali nu exclude posibilitatea intoarcerii la oierit. "Daca nu voi avea succes in politica, poate ca fac din oi un hobby. Si acum am cateva. 30 de oi. Din cand in cand merg la ele si le privesc. Imi place. Sunt la mine in curte, acolo unde locuiesc. Asa ca ar putea redeveni un hobby, poate voi petrece doua-trei ore pe zi si ma voi ocupa de ele. Imi plac oile. Ele m-au crescut si ele m-au facut puternic", spune Becali.

In opinia lui, romanii ar trebui sa-l voteze ca presedinte, pentru ca Dumnezeu i-a dat "cea mai grea cruce de purtat - politica, a fi conducator si a guverna tara. Am o misiune pentru poporul meu, dar in cele din urma si pentru Europa, si pentru intregul glob", a declarat Becali. Aceasta misiune ar fi "intoarcerea la credinta". "Nu exista in toata Europa vreun lider care sa respecte morala crestina. Nimeni nu face politica pe placul lui Dumnezeu care ne-a creat", explica Becali, dupa cum relateaza Cotidianul.

Despre primele milioane castigate in urma schimbului de terenuri din Baneasa cu Ministerul Apararii si pentru care este investigat de Directia Nationala Anticoruptie, Becali spune ca "totul este o miniciuna comunista".

Intrebat de ce a cumparat echipa Steaua, Becali a raspuns ca din dorinta de recunoastere publica, pentru ca acest club de fotbal este "un simbol al Romaniei".

Patronul Stelei recunoaste ca tatal sau a fost legionar, dar respinge orice incadrare a PNG in zona extremei-drepte. "In nici un caz nu sunt un extremist de dreapta. Eu sunt cu Hristos, sunt de partea iubirii. Extremistii de dreapta sunt de partea urii, dar eu nu pot uri. Eu iubesc! Sunt de dreapta, dar nu de extrema-dreapta. Si nici nu am simpatii pentru legionari. Da, e adevarat: vin dintr-o familie de legionari. Tatal meu a fost legionar. Nu imi voi nega originile. Iar legionarii n-au fost o miscare extremista, ci una religioasa", sustine Becali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.