Expertii Comisiei Europene, cei care se ocupa cu evaluarea progreselor facute de Romania la capitolul justitie, s-au aratat extrem de interesati de efectele deciziei Curtii Constitutionale privind controlul averii demnitarilor, precum si de fraudarea examenului pentru procurorisefi.
Oficialii europeni au avut, in acest sens, discutii cu membrii Consiliului National de Integritate. Si, pentru ca de data aceasta Guvernul trebuia sa-si demonstreze buna-credinta sub ochii oficialilor europeni, executivul a alocat fondurile necesare pentru ca ANI sa poata avea aproximativ o suta de angajati, din care 40 de inspectori.

Un alt subiect despre care expertii s-au aratat extrem de intresati a fost fraudarea concursului pentru promovarea procurorilor sefi, iar in acest sens oficialii au purtat discutii inclusiv cu membri ai CSM. Pe timpul evaluarii situatiei justitiei romanesti, expertii europeni au avut discutii cu oficiali ai Ministerului Justitiei, Ministerului Public, CSM, ANI, DNA in cadrul Mecanismulul de verificare si cooperare privind reforma sistemului judiciar si lupta anticoruptie.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.