Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca Romania trebuie sa isi asume explicit anul 2014 pentru adoptarea monedei unice europene, seful statului avertizand totodata ca si in domeniul aplicarii Strategieii Lisabona tara noastra da dovada de aceleasi vechi slabiciuni pre-aderare, transmite NewsIn.
Prezent la o dezbatere pe tema Strategiei Lisabona a Uniunii Europene pentru dezvoltare si locuri de munca, seful statului a aratat ca la o analiza atenta a recomandarilor Comisiei Europene si a concluziilor Consiliului European se poate constata ca "se perpetueaza vechi slabiciuni ale Romaniei din perioada de pre-aderare". "In primul rand, fixarea unor obiective insuficient de ambitioase in raport cu potentialul existent, capacitatea administrativa scazuta si insuficienta functionare a pietei muncii si participarea la aceasta", a atentionat el.

Seful statului a subliniat ca in Romania este nevoie de o "intarire a nivelului de asumare a obiectivelor si masurilor specifice Strategiei Lisabona". In acest sens, presedintele a invocat doua probleme. "Prima se refera la faptul ca trebuie sa imbunatatim rapid sistemul de formulare, corelare si implementare a politicilor publice. In acest sens, este nevoie de mai multa consultare publica. A doua problema vizeaza nivelul la care ne propunem sa beneficiem de experienta altor state membre ale Uniunii Europene si de sprijinul Comisiei Europene", a detaliat Basescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.