La standul Editurii Curtea Veche de la Bookfest vor veni in aceasta vara mai multi autori printre care: Orhan Pamuk, Andrei Codrescu, Pter Eszterhzy, Andrei Kurkov, Irina Denejkina, precum si autorii romani aflati la debut Alexandru Balasescu si Adrian Chivu.

Orhan Pamuk, laureatul Premiului Nobel pentru Literatura in 2006, revine in Romania si va fi prezent la standul editurii pentru o noua sesiune de autografe cu ocazia lansarii celui mai nou titlu al sau, romanul politic Zapada.

Andrei Codrescu, profesor de literatura engleza si comparata la Louisiana State University, lanseaza la targ titlul Prof pe drum, o calatorie initiatica de la Est la Vest, in care descopera o America mai putin cunoscuta, „o tara careia ii place sa-si stearga trecutul tot atat de repede pe cat isi construieste viitorul”. Acesta este primul titlul din seria de autor Andrei Codrescu care va avea in fiecare an cel putin 2 volume, unul inedit si celalalt o reeditare.

Péter Eszterházy este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori maghiari contemporani si face parte dintr-una dintre cele mai celebre si vechi familii aristocratice din Ungaria. Autor al unei opere vaste ce cuprinde romane, nuvele, piese de teatru, eseuri, Eszterházy va lansa la targ cel mai premiat roman al sau, Harmonia Caelestis.

Scriitorul ucrainian Andrei Kurkov a carui opera a fost tradusa in 26 de limbi si s-a vandut in mii de exemplare in intreaga lume isi prezinta la Bookfest cele 2 romane Moartea pinguinului si Legea melcului.

Absolventa de jurnalism ale carei insemnari pe Internet au fost descoperite de un editor si publicate mai apoi in 14 limbi si care la numai 20 de ani castiga Premiul National Best Seller pentru Rusia, Irina Denejkina, vine sa-si intalneasca cititorii romani si sa discute cu ei despre tinerii din cartea Votca - Cola.
Specialist in probleme legate de antropologia consumului, Islam si modernintate, Alexandru Balasescu propune cititorilor Paris elegant, Teheran incitant. Corpuri estetice, subiecte politice, un titlu ce aduce in discutie, printre altele, stereotipiile reciproce Est - Vest si rolul media in crearea lor, tema laicitate / democratie, chestiunea musulmanilor in Europa, imaginea femeilor si manipularea ei ca pretext politic.
Adrian Chivu, un tanar scriitor aflat la debut si al carui roman Caiet de desen beneficiaza inca de la aparitie de critici excelente, se va intalni si el cu publicul prezent la Bookfest.

De asemenea, vor fi prezentate la targ si trei noi proiecte ale editurii: Citeste si traieste o viata sanatoasa, un proiect initiat impreuna cu Jurnalul National, colectia Audiobook - businessul se face auzit, ce cuprinde primele audiobookuri de business de pe piata lansate in parteneriat cu revista Business Magazin si colectia de cati pentru copii, coeditii, cu primul titlu: Manual de aventuri pentru baietii curiosi.

La aceasta editie a targului Bookfest, Editura Curtea Veche va participa cu peste 500 de titluri si a pregatit cititorilor reduceri de pret,uri intre 15% si 50%.

Mai multe detalii despre autori si titlurile lor, precum si despre programul complet al evenimentelor de la standul Editurii Curtea Veche la Bookfest vor fi disponibile de la inceputul saptamanii viitoare si pe siteul www.curteaveche.ro/bookfest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.