Sute de locuinte din nordul judetului Cluj au fost inundate de paraurile transformate in torenti din pricina ploilor abundente din ultimele zile.

In comuna Vad, situata la doar cativa kilometri departare de Dej, paraul Bogata a inundat trei locuinte si sase anexe gospodaresti. Potrivit comandantului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Cluj, colonelul Vasile somlea, in satul Bogata de Jos viitura a inundat opt gospodarii si a distrus un podet. In Bogata de Sus torentii au distrus un podet, trei locuinte si 14 anexe gospodaresti.

In Calna torentii au maturat un podet, cinci locuinte si 18 anexe gospodaresti.

Aceste inundatii vin la scurt timp dupa ce Valea Salatrucului a provocat inundarea altor peste 200 de gospodarii in satele care apartin comunelor Caseiu si Chiuiesti. In ajutorul sinistratilor au fost trimisi zeci de pompieri, jandarmi, militari si agenti de politie. Cei loviti de inundatii au primit alimente din partea autoritatilor, iar apa potabila a fost transportata cu cisterne de angajatii Companiei de Apa Somes. Localnicii ale caror case au fost inundate au fost cazati in caminele culturale din localitatile afectate de viituri.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.